De kortfilm ‘STILTE’ belicht Elle's zoektocht naar zelfliefde in de Brusselse hoofdstad, onder de dreiging van een natuurramp die de wereld -op elk moment- onleefbaar kan maken.

STILTE

Beschikbaar voor distributie / aankoop Op zoek naar coproductie Medewerkers gezocht
van Livia Perneel

Met de kortfilm 'STILTE' wil ik thema’s en vertelstijlen uitdiepen die mij nauw aan het hart liggen en actueel zijn, zoals:
zelfliefde, ecologie, diversiteit, inclusiviteit, female-gaze en dit alles verweven in de meertalige hoofdstad Brussel en mijn geboortestad, Oostende.

Ik wil me aanmelden voor dit project!

Het project

Duur / Grootte : 20 minuten Doelpubliek : Volwassenen

Beschrijving

- Zelfliefde als essentiële zoektocht.

(Zelf) liefde is het hoofdthema van deze kortfilm. Het thema is de vrucht van een persoonlijke zoektocht die nooit zal eindigen. Deze zoektocht was onbewust tot wanneer ik mijn acteer studies begon aan de Franstalige acteer- en filmschool INSAS in 2017. De zoektocht heb ik dus actief verder gezet als reactie op een deel van mijn opvoeding en de niet-inclusieve kanten van de maatschappij, die het welzijn van individu te vaak aan de kant zet en gebaseerd is op consumeren.
In de kortfilm, het hoofdpersonnage Elle bevraagt zich over haar positie in de wereld en de maatschappij, met de druk van een écologische crisis die de wereld onleefbaar kan maken. Ze heeft een verandering nodig in haar leven en besluit onder andere haar relatie stop te zetten waarin ze zich verliest. Nochtans lijkt ze gelukkig in een relatie in het begin van de film, ze voldoen aan een van de actuele normen van een 'geslaagd' leven. Toch beslist Elle niet samen te zijn met iemand die niet dezelfde waarden en percepties heeft ten aanzien van het 'eind van de wereld' die aankomt. Elle kiest dus voor zichzelf, ze vindt geluk in de kleine dingen in het leven en in haar keuze om weg te gaan uit de stad die enkel lijkt verder te hollen zonder stil te staan.
De consumptiemaatschappij die Elle beslist achter te laten, wordt voorgesteld door haar werk in een grote supermarkt. Hier zal ze een laatste keer werken, voor ze dit ook achter zich laat.
De veranderingen die ze onderneemt, zorgen ervoor dat ze verbonden is met zichzelf, alles rondom en dit gesymboliseerd door haar toekomst aan de zee aan het eind van de film.

- Ode aan een diverse en inclusieve maatschappij.

‘STILTE’ is inclusief tegenover o.a. diversiteit, mensen met een beperking,... In de personnages zijn dan ook deze minderheden present. Het doel is ook om dit te weerspiegelen in het gebruik van meerdere talen (Frans, Nederlands, Engels, Spaans,...). De personages genoemd naar afleidingen van hun persoonlijk voornaamwoord. Het gebruik ervan duidt op de solidariteit voor iedereen die zijn/haar eigen identiteit wenst te kiezen in een samenleving waarin diversiteit wordt erkend. Deze keuze nodigt uit om een andere kijk op de wereld te ontdekken, richting een eerlijke ontmoeting met de werkelijkheid. Voor mij is het een van de krachten van cinéma om een ander systeem uit te vinden of een voorsprong te nemen op onze maatschappij waar er nog teveel racisme, sexisme en andere vormen van discriminatie zijn.

Met deze film wil ik aangeven dat ook al dat de wereld onleefbaar zal worden, het nooit te laat is om zichzelf lief te hebben om zo ook alles rondom ons meer lief te hebben. Deze liefde kan zelf de kracht hebben om ecologische crisissen uit te stellen.

Esthetische referenties (invloeden, inspiratiebronnen, ...)

De kortfilm 'Stilte' is voor mij een logische opvolging na mijn vorige kortfilm 'FRANKIE15', die ik gerealiseerd heb tijdens mijn studies aan het Ritcs, en na 'Marry Me' dat ik zelf geproduceerd heb tijdens mijn acteerstudies aan het INSAS. Deze twee films volgen ook het verhaal van een vrouwelijk hoofdpersonage in de Brusselse hoofdstad, met persoonlijke en intieme bevragingen.

'FRANKIE15' heeft meerdere nominaties gehad op o.a. het Internationaal Film Festival van Gent, Leuven, Brussel, Tel Aviv en de Student Academy Awards van de Oscars.

De trailer en kortfilm kan je hier bekijken:
https://www.daltondistribution.be/film/frankie15
Categorie : Kortfilm
Land van productie : België

Het team

Projectbeheerder
Livia Perneel

Beschrijving van het team

Regie door Livia Perneel
https://linktr.ee/LiviaPerneel

(De crew wordt binnenkort aangekondigd)

Medewerkers gezocht

Gesproken taal
Tweetalig
Niveau van de gesproken taal
Vloeiend
Vergoeding
Vrijwillig
Categorie van het gezochte beroep
Schrijven
Beroep (max. 3)
Schrijver

Deadline : 2023-01-02

Ik meld me aan!

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Deze projecten zijn geüpdatet

Freak under Fire
Court-métrage d'animation

Court-métrage d'animation

Freak under Fire

Freak under Fire relate le quotidien simple et contemplatif d’une jeune femme vivant entre Terre et mer dans le village balnéaire de Gruissan. L’été indien se prolonge. La chaleur est accablan…

Mise en Voix - Manifeste d'empouvoirement*
*Traduction du mot anglais "Empowerment": capacit…

*Traduction du mot anglais "Empowerment": capacit…

Mise en Voix - Manifeste d'empouvoirement*

Dans le cadre du projet socio-culturel MISE EN VOIX, nous avons rencontré 12 femmes de la Maison des femmes de Schaerbeek. Moment privilégié lors duquel nous avons parlé de ce qu'est être femme, …

€ 620
verzameld van 600
103 %
behaald

Doel bereikt!

GLAISE : nouvel album, novembre 2022 (Home Records…
Soyez nos partenaires sur cette aventure et RETROU…

Soyez nos partenaires sur cette aventure et RETROU…

GLAISE : nouvel album, novembre 2022 (Home Records…

GLAISE sortira en novembre 2022 un album sur le label Home Records (Belgique). S’en suivront bien sûr la promotion et la tournée ad hoc. Philippe Cloes (voix), Nicolas Paternotte (piano) et Alexan…

€ 3990
verzameld van 3500
114 %
behaald

Doel bereikt!