Partners

Brussel Economie en Werkgelegenheid 

Brussel Economie en Werkgelegenheid is een belangijke speler in de ontwikkeling van duurzame economie en werkgelegenheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Brussel Economie en Werkgelegenheid heeft als doel een duurzame economie en werkgelegenheid te ontwikkelen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is een van de zes besturen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. Onze diensten zijn hoofdzakelijk bedoeld voor bedrijven en werknemers.

Suite à notre candidature en juillet 2018 à l’appel projets “Plateformes collaboratives”, Bruxelles Economie et Emploi nous a soutenu dans la création de Cosmos-Kosmos. Merci à eux !

Cinema Palace 

Cinema Palace is een nieuw bioscoopcomplex in het centrum van Brussel, dat een rijk en eclectisch filmprogramma wil aanbieden, naar het beeld van de inwoners van de wijk waarin de bioscoop gelegen is.

Playright 

PlayRight is de collectieve beheermaatschappij die naburige rechten verzamelt, beheert en verspreidt voor uitvoerende kunstenaars in België. PlayRight, dat de belangen van muzikanten, acteurs, dansers, circus- en variété artiesten verdedigt, heeft vandaag meer dan 15.000 aangesloten artiesten in binnen- en buitenland.

Filmmagie 

Filmmagie, een tijdschrift voor onafhankelijke filmkritiek, bestaat sinds 1956 (tot 2006 als Film & Televisie). Naast haar tijdschrift en website heeft Filmmagie een netwerk van 11 autonome filmclubs verspreid over heel Vlaanderen.

Filmmagie streeft ernaar om films in hun breed-maatschappelijke context te plaatsen, grondig te analyseren en vanuit filmhistorisch perspectief te belichten. Samen organiseren Cosmos-Kosmos en Filmmagie tweejaarlijkse kort filmavonden, die plaatsvinden Cinema Palace, met de steun van Playright. Wie weet staat jouw toekomstige project misschien op het programma …

Le Festival Courants d’Airs 

Le Festival Courants d’Airs is een vrije ruimte voor makers. Zonder beperkingen creëren, fantaseren, werken, verkennen … de deelnemers binnen de context van het festival.

Onder auspiciën van het Conservatoire royal de Bruxelles en in samenwerking met het Centre des Arts scéniques biedt dit evenement een gelegenheid voor studenten en pas afgestudeerden om hun work in progress te presenteren.

Cultuurloket 

Waar cultuur, bedrijfseconomie en de wet elkaar kruisen, ontstaan veel vragen. Met al die vragen over o.a. werken, ondernemen en financieren kan je bij Cultuurloket terecht voor eerstelijnsadvies. Daarnaast organiseert Cultuurloket tal van opleidingen – ook op maat voor scholen en andere organisaties – over deze thema's. 

Cultuurloket richt zich tot alle culturele actoren – individuen en organisaties, profit en non-profit, al dan niet gesubsidieerd – actief binnen de Vlaamse Gemeenschap.

Samen organiseren Cosmos-Kosmos en Cultuurloket opleidingen en workshops over crowdfunding en het beheer van culturele projecten