Over ons


Cosmos-Kosmos is een initiatief van Comedien.be / Acteur.be VZW. 


Acteur.be en de Franstalige zustersite Comedien.be zijn een tweetalig netwerk- en uitwisselingsplatform voor acteurs en professionele artiesten uit de audiovisuele sector (film & televisie) en podiumkunsten (theater, dans, straatkunsten) in België. Het platform heeft als doel de werkgelegenheidskansen van beroepen in deze sectoren te ondersteunen en bevorderen. 

Cosmos-Kosmos is een aanvullende service voor leden van Acteur.be & Comedien.be en tracht alle makers te stimuleren die nog geen eigen netwerk of subsidie circuits hebben geïntegreerd in hun traject, of die extra hulp zoeken om projecten te ontwikkelen op innovatie en alternatieve wijze. 

Makers kunnen door de aanmaak van een project-pagina de realisatie van hun artistieke projecten faciliteren. Deze pagina verzamelt informatie over projecten in wording, nieuws & ontwikkelingen, media (foto's, video's en documenten).

Het platform is toegankelijk voor alle artistieke disciplines en cross-over projecten, in alle stadia van ontwikkeling. Net zoals Acteur.be & Comedien.be is Cosmos-Kosmos tweetalig, met de mogelijkheid om projecten in beide talen te publiceren.


Concreet kan je als maker :

  • Distributieplekken zoeken of simpelweg een grotere online zichtbaarheid verkrijgen voor de verspreiding of de verkoop van een project ;
  • Op zoek gaan naar medewerkers voor je project of je artistieke team uitbreiden ;
  • Fondsen werven via een crowdfunding waarvan alle inkomsten terugvloeien naar de maker. We nemen geen percentages op de bedragen die voor artiesten worden ingezameld: met uitzondering van de bankkosten die projectbeheerders moeten betalen, komen alle ingezamelde sommen bij hen terecht.


Nog vragen?

Neem zeker een kijkje op onze FAQ-pagina of contacteer ons !